16 Kasım 2014 Pazar

3-12 Yaş Psikolojik ve Pedagojik Destek, Oyun Terapisi

Doktora tezi ile geçen yaklaşık 3 aylık bir aradan sonra bloguma geri dönüş yaparken ne yazsam ne yazsam diye düşünürken farkettim ki Eylül ayında başlayacağım dediğim 3-12 yaş arasında çocuklara psikolojik ve eğitimsel destek verme işimin detaylarını aktarmamışım. Yaptığım işi sizlerle paylaşmak istedim. Olur da çocuk psikoloğuna, pedagoga, oyun terapistine ihtiyacınız olursa işte buradayım. (Not: Aslında çocuk psikoloğu diye bir uzmanlık ünvanı yoktur. Pedagog ünvanı ise 90lı yıllarda pedagoji bölümlerinin kapanmasıyla artık verilmemektedir. Bunlar halk dilinde yaptığım işi en iyi anlatan ünvanlar olduğu için böyle yazıyorum. Lisansım Psikoloji, Yüksek Lisansım ve Doktoram Eğitim Psikolojisi. Lisans sonrası eğitimimi aldığım ülke olan İspanya'da Psiko-pedagog olarak geçen ünvanım Türkiye'de ise şimdilik Uzm. Psk. Pek yakında Dr. Psk. :)) )

Ünvanlarla ilgili kısa açıklamamdan sonra kendimi tanıtarak başlayayım.

Merhaba, Ben Uzm. Psikolog H. Billur Çakırer. Kendimden bahsetmeyi pek sevmem, ama kısa hayat hikayemi merak edenler için şu sayfa meraklarını gidermeye yardımcı olacaktır. 

Profesyonel Profilime Linkedin üzerinden
Akademik Profilime Academia üzerinden ulaşabilirsiniz.

Aldığım diğer eğitimleri merak edenler bana e-mail ile ulaşırsa kendileriyle tam metin özgeçmişimi paylaşabilirim. Her anlamıyla şeffaflıktan yanayım ve benden hizmet almak isteyen ailelerin, kurumların güvenini kazanmanın çok önemli olduğuna inanıyorum. 

Oyun terapisine olan ilgimi ve bu konudaki hayallerimi ise Hayallerimin Peşinde... İyileşme... Öğrenme... Oyun... başlıklı blog yazımda geçtiğimiz Şubat ayında sizlerle paylaşmıştım. Şubat ayından bu yana hayallerimi adım adım gerçekleştirdim.

İlk önce Bengi Semerci Enstitüsü'nden aldığım oyun terapisi eğitimini başarıyla tamamlayıp sertifikamı aldım. Hocalarım Prof. Dr. Bengi Semerci, Prof. Dr. Ferhunde Öktem ve Doç. Dr. Sait Uluç'a emeklerinden dolayı teşekkür ederim.

Tezimi verdikten sonra kendi işlerime odaklanmaya başladım. İlk işim oyun terapisi odamı ve ofisimi hazırlamak oldu. Ekim ayı itibariyle kendi yerimde danışanlarıma hizmet vermeye başladım. 


Kimlere Hizmet Sunuyorum?

3-12 yaş grubundaki çocuklara, onların ebeveynlerine, bu yaş grubundaki çocuklarla çalışan profesyonellere (öğretmen, psikolog, psikolojik danışman, çocuk bakıcısı, çocuk gelişim uzmanları), bu yaş grubundaki çocuklara yönelik hizmet veren kurumlara (çözüm ortaklarım ile birlikte) (okullar, sivil toplum kuruluşları, yerel yönetimler).



Ne gibi Hizmetler Veriyorum?

** Child Psychological Counseling & Intervention in English


** Asesoramiento Psicológico, Psicopedagógico Infantil (3-12 años) Intervención y Ludoterapia en Español (en Castellano)


3-12 yaş grubundaki çocukların 

- psikolojik ve pedagojik değerlendirilmesi.
- gelişim takibi
- eğitim odaklı desteklenmesi
- sosyal ve duygusal güçlük yaşayanlarına oyun terapisi
- okul odaklı sorunlara müdahale



Ailelere

- Okul seçimi
- Çocuk gelişimi takibi
- Psikolojik yönlendirme ve destek
- Çocuk eğitimi konusunda danışmanlık
- Çocuk bakıcısı seçimi


Profesyonellere

-Okul öncesi öğretmenlerine ve ana okullarında psikolojik destek veren psikolog ve psikolojik danışmanlara danışmanlık, yönlendirme, kariyer koçluğu, destek ve meslektaş grupları aracıyla bilgi ve deneyim paylaşımı.
- İhtiyaçlara özel hazırlanmış butik eğitim ve atölye çalışmaları



Kurumlara

- Öğrenci sorunlarını çözmek için okul-aile-öğrenci-psikolog modeli ile yürütülen işbirlikçi    psikolojik takip
Okul öncesi eğitim kurumlarında AR-GE,
- Eğitim programı değerlendirme, içerik oluşturma, revizyon
- Eğitim ve Psikoloji alanlarında proje bazlı danışmanlık
- Kurumsal ihtiyaçlar doğrultusunda hazırlanan ve yürütülen "tailor-made" atölye çalışmaları ve eğitimler


Nerede Hizmet Veriyorum? 

Kadıköy Belediyesi'nin bir paralel sokağında, Metrobüs Söğütlüçeşme Durağı'nın 3-4 dk yürüyüş mesafesinde.

Daha detaylı bilgi almak isterseniz...

Bana e-mail yoluyla ulaşarak başvurmak istediğiniz konu ile ilgili kısa bir bilgi yazıp telefon numaranızı bırakırsanız en kısa zamanda size ulaşırım.

billurcakirer (at) gmail (nokta) com

YETER Kİ ÇOCUKLAR MUTLU OLSUN!!!